SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Történet

Kedves Érdeklődő!

Történet

Sárvári Turisztikai Technikum a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola jogutódjaként jött létre a gimnáziumi és a szakképzési feladatellátás szétválasztásával. Az intézmény fenntartója a Kulturális és Innovációs Minisztérium a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum iskolája vagyunk.

Iskolánk 1998 óta segíti Sárvár város és a régió idegenforgalmi fejlődését a turizmus és a vendéglátás területén érettségizett, idegen nyelveket beszélő szakemberek képzésével.

Tevékenységünk sokszínű: nappali rendszerű öt évfolyamos technikumi képzés, érettségizettek számára szakképzés, esti rendszerű felnőttoktatás, felnőttképzés. A turizmus-vendéglátás ágazatban oktatható összes alapszakma választható intézményünkben. A társadalmi és oktatáspolitikai változásokra nyitottak vagyunk, kínálatunk rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez, valamint a törvényi előírásokhoz.

Erősségünk a nyelvoktatás. A szabadon tervezhető órakeret terhére két idegen nyelvet oktatunk. Diákjaink kezdő vagy haladó csoportban tanulhatják az angol és a német nyelvet is, így jó eséllyel szerezhetnek középfokú nyelvvizsgát tanulmányaik végére. Az iskola épületében ECL és ORIGÓ nyelvvizsgahely működik, diákjaink helyben vizsgázhatnak.

Iskolánkban jól felszerelt tanirodák, tankonyha és tanétterem, városunkban sok színvonalas külső gyakorlóhely áll rendelkezésre. A cégek, vállalatok örömmel kötnek tanulószerződést, szükség van a munkaerőre. Udvarias diákjaink igazi segítséget jelentenek a vendégek kiszolgálásakor, miközben korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak. A Spirit, a Park Inn, az Ensana (Danubius), a Bassiana szállodák mellett Sárváron a Tinódi, a Nádasdy, a Platán, a Várkapu vendéglőkben illetve büki, szombathelyi, celldömölki szállodákban, illetve vendéglátó egységekben is gyakorolnak tanulóink. 30 gyakorlóhellyel állunk kapcsolatban.

A szakképzés magas színvonalát mutatja, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen minden évben sikerrel szerepelnek diákjaink.A csapatversenyeken is ügyesek vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy az együttműködés, az összedolgozás képessége kialakuljon diákjainkban. Bátran kezdeményezünk, támogatjuk az új ötleteket, fogékonyak vagyunk az újszerű megoldásokra.

Büszkék vagyunk arra, hogy az innovatív gondolkodást támogató, kulturált környezetben, jó hangulatú közösségekben dolgozunk, szabadidős programok és sportolási lehetőségek színesítik az oktatást.

Látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!

 

Hevér Mihályné, igazgató


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Telefon: +3695320115

E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

OM azonosító: 203062/023

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum