SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Képzési program

A Sárvári Turisztikai Technikum a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola jogutódjaként jött létre a gimnáziumi és a szakképzési feladatellátás szétválasztásával. Munkánkat a Vas Megyei Szakképzési Centrum irányítja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntartásában működünk.

Intézményünk 25 éve segíti Sárvár város és a régió idegenforgalmi fejlődését a turizmus és a vendéglátás területén érettségizett, idegen nyelveket beszélő szakemberek képzésével. Meg kívánjuk őrizni mindazokat az értékeket, amelyeket az iskolánk felhalmozott az évtizedek során, egyúttal folyamatosan alkalmazkodni kívánunk a munkaerőpiaci igényekhez, keressük a szakmai megújulás és együttműködés lehetőségeit. Arra törekszünk, hogy a diákok olyan szakmai és személyes kompetenciákkal rendelkezzenek, amely megfelel a leendő munkahely, illetve a következő iskolafok elvárásainak.

A nappali rendszerű öt évfolyamos technikumi szakmai oktatás mellett érettségizettek számára két éves szakképzést kínálunk, illetve felnőttek oktatása esetén a turizmus-vendéglátás ágazatban oktatható összes alapszakma választható intézményünkben. 

A technikumban erősségünk a nyelvoktatás. A szabadon tervezhető órakeret terhére két idegen nyelvet oktatunk. Diákjaink kezdő vagy haladó csoportban tanulhatják az angol és a német nyelvet is, így jó eséllyel szerezhetnek középfokú nyelvvizsgát tanulmányaik végére. 

A szakképzés magas színvonalát mutatja, hogy az országos szakmai tanulmányi versenyeken sikerrel szerepelnek diákjaink. A csapatversenyeken is ügyesek vagyunk, fontosnak tartjuk, hogy az együttműködés, az összedolgozás képessége kialakuljon a fiataloknál. A tehetséggondozás mellett fontos célunk a végzettség nélküli iskolaelhagyás, a lemorzsolódás csökkentése, a hátrányos helyzetű tanulók számára a felzárkóztatás, a munkavállalás elősegítése, az egyéni tanuló utak biztosítása.

Büszkék vagyunk arra, hogy az innovatív gondolkodást támogató, kulturált környezetben, jó hangulatú közösségekben dolgozunk, szabadidős programok és sportolási lehetőségek színesítik az oktatást.

 

  Cukrász szaktechnikus.pdf

Letöltés

  Cukrasz_esti munkarend.pdf

Letöltés

  Képzési Program.pdf

Letöltés

  Panzios-fogados_esti munkarend.pdf

Letöltés

  Pincer-vendegteri_szakember_esti munkarend.pdf

Letöltés

  Szakács szaktechnikus.pdf

Letöltés

  Szakacs_esti munkarend.pdf

Letöltés

  Turisztikai technikus.pdf

Letöltés

  Vendégtéri szaktechnikus.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Telefon: +3695320115

E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

OM azonosító: 203062/023

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum