SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Események, iskolai napok

H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 • ESEMÉNY
 • VERSENY
 • SPORT
 • ÜNNEPSÉG

  Legközelebbi esemény(ek)

Nincsenek események ezen a napon


Korábbi események

Diák írók - Diák költők

ESEMÉNY

2024. április 2.

Időpont: 2024. ápr. 2. 6:00 - 2024. ápr. 5. 16:00

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és 
Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti
a 47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot,
és 2024. április hó 2-5.-ig
Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers-, próza- és tanulmány kategóriában lehet. Várjuk minden 14-18 év közötti középiskolás magyar nyelvű írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal, de elfogadunk azonos terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is).

A pályázatok benyújtási határideje: 2024. február 17.

A pályázat nem jeligés. A pályázatokat e-mailben vagy postai úton kérjük beküldeni!

 • E-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az info@szephalom-konyvmuhely.hu e-mailcímre várjuk a pályázatokat, amelyeket ez esetben postán nem szükséges elküldeni. Kérjük, hogy minden pályázó pályázata első oldalán tüntesse fel nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor több mellékletet küldjön, külön mellékletben összefűzve a verseket, külön összefűzve a prózákat stb., megfelelő megnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái” stb. Lehetőleg a pályázat minden oldalán szerepeljen a beküldő neve!
 • Postai úton egy példányban kérjük a pályázatot, és ez esetben e-mailben nem szükséges ugyanazt beküldeni. Ha valaki több kategóriában is pályázik, kategóriánként külön borítékban küldje a pályázatát. A borítékra kérjük ráírni, hogy „verspályázat” vagy „prózapályázat” stb. A pályázat első oldalán szerepeljen a beküldő neve, címe, e-mail címe, telefonszáma és iskolája neve, címe. Postacímünk: Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

A beküldött pályaművek egyénenkénti írásbeli értékelését a zsűri nem vállalja.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívjuk a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2024. március 14-ig juttatjuk el a meghívottakhoz. A meghívottak részére a részvétel díjmentes, kérésre útiköltségtérítést fizetünk. A díjazottak oklevélben és szerény pénzjutalomban részesülnek.
Várjuk a pályázatokat és a rendezők nevében minden pályázónak jó munkát kívánunk!
Budapest, 2024. január 15.

Mezey Katalin sk.
Írók Alapítványa

Farsangi buli

ESEMÉNY

2024. február 23.

Időpont: 2024. febr. 23. 18:00 - 2024. febr. 23. 22:00

Szalagavató 2024. 12.T

ESEMÉNY

2024. február 8.

Időpont: 2024. febr. 8. 16:00 - 2024. febr. 7. 23:00

Nyílt Nap 2023.

ESEMÉNY

2023. november 15.

Időpont: 2023. nov. 15. 7:00 - 2023. nov. 15. 12:00

Kedves érdeklődő Nyolcadikosok és kedves Szülők!

 

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2023/2024. tanévben hagyományos őszi nyílt napot szervezünk, 2023. november 15-én 8.00 órai kezdéssel.

A nyílt napon kívül a beiskolázási tájékoztató kiadvány mellett, online formában, interaktív anyagokkal, videókkal, prezentációkkal készülve mutatjuk be iskolánk képzési kínálatát.  

Folyamatosan érdemes figyelemmel kísérni honlapunkat!

 

 

Október 23. Nemzeti Ünnep

ÜNNEPSÉG

2023. október 20.

Időpont: 2023. okt. 20. 8:00 - 2023. okt. 20. 8:30

GÓLYANAP

ESEMÉNY

2023. október 13.

Időpont: 2023. okt. 13. 8:00 - 2023. okt. 13. 21:00

Gólyaavató

A gólyaavató a kilencedik évfolyam egyik legfontosabb eseménye. Belegondoltatok már, milyen nagy munka megszervezni? Akinek volt már benne része, tudja, hogy ez nem kis feladat. Minden évben testvériskolánkkal a Sárvári Tinódi Gimnáziummal közösen szervezzük meg a Gólyanapot.

Tizedik évfolyamosok szervezik meg minden évben. A tavalyi győztes találhatja ki a vetélkedő feladatait, de minden osztálynak jut bőven feladat az esemény megszervezésében. Azt, hogy minden a helyén legyen a nagy napon, egy hónapnyi feszültség, szervezkedés és jó néhány veszekedés előzi meg. Majd ki kell választani a műsorvezetőket is. Már csak az eskü és a tökéletes forgatókönyv hiányzik. Ja, és ne feledkezzünk meg a vicces beöltözésről se!

Ha mindez készen van, kezdetét veheti a gólyaavató! Mint mindig, a Gólyák idén is látványos bevonulással készülnek. Az osztályok bemutatkozása után kezdődhetett az avató legizgalmasabb és legmulatságosabb része: a helyi feladatok. A hangulat mindig nagyon jó, a főszervezők izgalmas és változatos feladatokat találtak ki. A délelőtti programot az osztályok közötti vetélkedő eredményhirdetése zárja. Az eskütétel  az esti program része, melyre a szülők is hivatalosak, hogy megnézhessék, hogy sikerült a landolása a kisgólyáknak a suli fészkébe. Ezután kis ismerkedés, csacsogás következik, majd a napot a

zárja.

Aradi vértanúk emléknapja

ÜNNEPSÉG

2023. október 6.

Időpont: 2023. okt. 6. 7:00 - 2023. okt. 6. 7:30

"Aludj máskor!" - 24 órás vetélkedő

SPORT

2023. szeptember 29.

Időpont: 2023. szept. 29. 8:00 - 2023. szept. 30. 8:00

24 órás vetélkedő „aludj máskor”

a Diadém Rendezvényiroda szervezésében

KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS ÉS POZITÍV RIVALIZÁLÁS

Vetélkedőnk egy olyan esemény, ahol városi/térségi középiskolák mérhetik össze erejüket, kreativitásukat, kitartásukat, s egyben a közösségépítés párosul a pozitív rivalizálással. A vetélkedőben középiskolák 30-40 fős csapatai vehetnek részt, ideálisan maximum 12 csapattal.

Az eseményre egy sportcsarnokot játéktérré rendezünk be, és 24 órán át ebben a központban játszva – szórakozva együtt oldják meg a fiatalok az animátoraink által kiadott különböző feladatokat. Természetesen számos „kinti”, városi feladatot is meg kell oldaniuk a játékosoknak, így az adott város lakóközössége is részt vesz a játékban.

A település különböző nevezetességeihez kapcsolódó külső helyszínen megoldandó feladatok is színesítik az eseményt. Sőt mivel ezekben a feladatokban bárki segíthet, így mondhatjuk, hogy együtt játszik a város.

CSOPORTDINAMIKAI HULLÁMOKRA ÉPÍTETT HANGULATI ÍV

A vetélkedő élménypedagógiai módszerekre épít, fejlesztésében, tervezésében, gyakorló tréner, pedagógusok, valamint szociálpedagógusok vesznek részt.

A központi játék a sportcsarnokban zajlik, de a csapatok a létszámukból adódóan párhuzamosan lebonyolítható feladatokat is kapnak, azaz egyszerre több helyszínen is pontot szerezhetnek. A csoportnak így előbb fel kell mérnie az erőforrásait, vagyis hogy milyen képességekkel rendelkező tagokból áll, és azt jól be is kell osztania. Fontos, hogy a csapat létrehozza a saját irányítási rendszerét, így a fiatalok projekt menedzsment alapokat is gyakorolnak (észrevétlenül).

A feladatok típus szerint:

 • Előadóművészeti (előadások, bemutatók létrehozása)
 • Sport (sorverseny, csapat verseny, erőpróbák)
 • Logikai (rejtvények, találós kérdések)
 • Műveltségi (villám kérdések, tudáspróbák)
 • Ügyességi (kidobó, akadálypálya)
 • Drámapedagógiai (szituációs játékok)
 • Technikai (terepasztal éptése, makett jármű készítés)

A feladatok időtartam szerint:

 • rövidtávú, azonnali megvalósítást igénylő
 • középtávú
 • hosszútávú

PASSZÍV BEFOGADÓBÓL AKTÍV CSELEKVŐVÉ VÁLVA

Nálunk egy célért küzdve, passzív befogadóból aktív cselekvővé válva vehet részt a diákság egy egészen egyedi hangulatú eseményen. Rendezvényünk után az itt összeforrott csapatok hosszan stabil közösségekké, későbbi események húzó erejévé válnak.

A játékosok a flow élményen keresztül olyan szinten vonódnak be, mely hatással lehet a későbbi életszemléletükre, növelheti önértékelésüket. Olyan közösségi élményt élnek át, melyet más körülmények között ritkán, vagy sohasem élhetnek meg. Megtapasztalják a csoport szinergia többletet, mely azt jelenti, hogy egy csoport tudásának összegsége mindig magasabb a benne lévő egyének tudásának összességénél. Ez az élmény napjaink elmagányosodó tinédzsereire nagyon komoly hatást gyakorol. Az itt alakuló, vagy erősödő közösségek hosszú évekig lehetnek motorjai egy iskolai, vagy ifjúsági közösségnek.

Itt együtt játszik 360-600 ember, szereplővé, résztvevővé válik, közös célért küzd. Ez adja vetélkedőnk maradandó sikerét, arról nem is beszélve, hogy példát mutathatunk nekik a szabadidő hasznos eltöltési módokról.

Másodlagos hatásként számtalan alternatívát mutathatunk be. Feladataink lehetővé teszik az egészséges életmód, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését.

Igény esetén alkalmazkodik a fő témavezetés, így akár már meglevő projektek kapcsolódó programjává is válhat. Illetve lehetőséget nyújt számos egyéb ifjúsági program kapcsolódásához, melyeket rendszerbe építve növekvő eredményeket érhetünk el az ifjúság elérését tekintve.

24 óra nonstop játék:

A játék menete:

 • A játékidő: 24 óra
 • Csapatlétszám: 30-40 fő, min. 2 fő kísérő
 • Összlétszám: 12 csapat / 360-600 fő, min. 24 fő kísérő
 • Helyszín: sportcsarnokban zajlik a verseny, melyet játéktérré rendezünk be
 • Játékmesterek: Képzett animátorok vezetik a játékot
 • Játéksegítők: Információs asztal, műszaki stáb, DJ

A játék:

 • A 24 órás játék egy adott téma körül zajlik, a cél közös
 • Az animátorok rövid, közép és hosszú távon megoldandó feladatokat adnak
 • A feladatok párhuzamosan folynak, így a csapat egésze állandó mozgásban van
 • Az animátorok a csarnokon belül és kívül megoldandó feladatokat is adnak
 • A feladatok sokrétűek, célszerű olyan csapat összeállítása, ahol sokféle készséggel, képességgel rendelkeznek a csapattagok
 • Ízelítőül a feladatok kategóriáiból: előadóművészet, zene, technika, kvíz, ügyesség, kreatív, tánc, sport, általános műveltség, stb.
 • Egyes feladatokhoz külső segítség is kérhető
 • A feladatokat egyeztetett mérce alapján zsűri értékeli

Cél: 24 órán át vetélkedni és elsőként megnyerni a Vándorkupát!

Turisztikai Világnap

ESEMÉNY

2023. szeptember 27.

Időpont: 2023. szept. 27. 6:00 - 2023. szept. 27. 11:30

A 2023/24-es tanévben ünnepeli a Sárvári Turisztikai Technikum, hogy 25 éves a Turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés Sárváron a gimnáziumi oktatás mellett. A jubileumi megemlékezés 2023. szeptember 27-én 8 órakor lesz a Turizmus Világnapján megrendezendő konferencia részeként. 

A Turizmus Világnap Konferencia programja

Célunk felhívni a figyelmet a turizmus fontosságára és politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire. Emellett 2023-ban a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívására csatlakoztunk az Európai Fenntarthatósági Hét eseményeihez, és a konferencia programját a fenntarthatóság jegyében, a különböző globális kihívásokra reagálva állítottuk össze.

Dr. Máhr Tivadar, Sárvár város alpolgármestere, a Veszprémi Egyetem oktatója Fenntartható Város, Fenntartható Turizmus címmel tart előadást.

Vigh Viktor, a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület elnöke bemutatja a nemzetközi Utazás és Turizmus Programot, amely idén „Building a resilient workfoce for a sustainable future” (Rugalmas munkaerő kialakítása a fenntartható jövőért) címmel hirdetett versenyt. Ezen a megmérettetésen három csapat képviseli iskolánkat Győrben a Széchenyi István Egyetemen megrendezésre kerülő országos fordulón. Diákjaink versenyprezentációjuk előadására konferenciánkon is lehetőséget kapnak.

Holpert Krisztina, a Sárvári Tourist & TDM Nonprofit Kft. referense tájékoztatja a diákokat és az érdeklődőket a sárvári turizmus helyzetéről, az egészségtudatos kikapcsolódás lehetőségeiről.

 

Turisztikai világnap 2023 program.png

GREENCENT verseny

VERSENY

2023. szeptember 18.

Időpont: 2023. szept. 18. 6:00 - 2023. okt. 8. 21:30

Beiratkozás

ESEMÉNY

2023. június 23.

Időpont: 2023. jún. 23. 7:00 - 2023. jún. 23. 10:00

A 9. évfolyamra történő beiratkozás iskolánkban 2023. 06. 23-án lesz. Amennyiben megoldható, a tanulók következő időpontokban érkezzenek a beiratkozásra. A beosztás a diákok családi nevének kezdőbetűjele szerint történt, a várakozási idő lecsökkentése miatt:

 • A-tól K-ig 9:00
 • L-től Sz-ig 10:00
 • T-től 11:00

Ballagás

ÜNNEPSÉG

2023. május 5.

Időpont: 2023. máj. 5. 8:00 - 2023. máj. 5. 10:00

11.jpg7.jpg

Fenntarthatósági Témahét

ESEMÉNY

2023. április 24.

Időpont: 2023. ápr. 24. 6:00 - 2023. ápr. 28. 10:00

A Belügyminisztérium a köznevelésben 2023. április 24. és 28. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Telefon: +3695320115

E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

OM azonosító: 203062/023

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum