SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Közérdekű adatok

Szakképzési Centrum logo

Szervezeti, személyzeti adatok

Kedves Érdeklődő!

Sárvári Turisztikai Technikum a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola jogutódjaként jött létre a gimnáziumi és a szakképzési feladatellátás szétválasztásával. Az intézmény fenntartója a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Vas Váregyei Szakképzési Centrum iskolája vagyunk.

 

Iskolánk 24 éve segíti Sárvár város és a régió idegenforgalmi fejlődését a turizmus és a vendéglátás területén érettségizett, idegen nyelveket beszélő szakemberek képzésével.

Látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!

 

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Tevékenységünk sokszínű: nappali rendszerű öt évfolyamos technikumi képzés, érettségizettek számára szakképzés, esti rendszerű felnőttoktatás, felnőttképzés. A turizmus-vendéglátás ágazatban oktatható összes alapszakma választható intézményünkben. A társadalmi és oktatáspolitikai változásokra nyitottak vagyunk, kínálatunk rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez, valamint a törvényi előírásokhoz.

Erősségünk a nyelvoktatás. A szabadon tervezhető órakeret terhére két idegen nyelvet oktatunk. Diákjaink kezdő vagy haladó csoportban tanulhatják az angol és a német nyelvet is, így jó eséllyel szerezhetnek középfokú nyelvvizsgát tanulmányaik végére. ECL és ORIGÓ nyelvvizsgahely vagyunk, diákjaink helyben vizsgázhatnak.

Iskolánkban jól felszerelt tanirodák, tankonyha és tanétterem, városunkban sok színvonalas külső gyakorlóhely áll rendelkezésre. A cégek, vállalatok örömmel kötnek tanulószerződést, szükség van a munkaerőre. Udvarias diákjaink igazi segítséget jelentenek a vendégek kiszolgálásakor, miközben korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak. A Spirit, a Park Inn, az Ensana (Danubius), a Bassiana szállodák mellett Sárváron a Tinódi, a Nádasdy, a Platán, a Várkapu vendéglőkben illetve büki, szombathelyi, celldömölki szállodákban, illetve vendéglátó egységekben is gyakorolnak tanulóink. 30 gyakorlóhellyel állunk kapcsolatban.

Látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!

 

Gazdálkodási adatok

Archívum


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Telefon: +3695320115

E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

OM azonosító: 203062/023

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum