SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. okt. 1.


Horváthné Tischler Noémi

  Irány Dubai ✈

  A GTTP (Global Travel and Tourism Partnership) által meghirdetett Research Award pályázaton három két fős csapat képviselte iskolánkat. Az idei évben kiírt téma a „Building a resilient workforce for a sustainable future” volt. A témához kapcsolódóan diákjaink kutatást végeztek, majd Győrben az országos döntőn prezentálták eredményeiket, ötleteiket a turizmus jövőjét illetően.

  Irány Dubai ✈

  Irány Dubai

  Gyurák Rozina és Kovács Kornélia „Endless Future, azaz Végtelen jövő címmel a Z generációt és a rezilienciát vizsgálta meg projektjében. Javaslatokat tettek a turizmus jövőjével kapcsolatosan. Basa Gréta és Kuti Valentina négy sárvári szállodában kutatta a turizmus munkaerőmegtartó erejét. Ők egy plakátot terveztek a szakma népszerűsítése érdekében. Csernák Laura és Sima Márkó a Z generáció munkaerőpiaci igényeit vizsgálta, ők egy mobil alkalmazást javasoltak diákmunka kereséshez. Az országos döntőn a Móri Táncsis Mihály Gimnázium csapata is részt vett. Ők a „More Mór, Nincs megállás” címmel mutatták be a móri szálláshelyek, vendéglátó egységek és borászatok fennmaradásának feltételeit és jövőjét.

  Az országos döntő egy egész napos program keretében került megrendezésre, a délelőtt folyamán a versenyzők és felkészítő tanáraik a győri Hotel Famulus Business-és Oktatószállodát látogathatták meg. A következő állomás az Apátúr Sörház főzdéje volt, ahol idegenvezetéssel megismerkedhettek a sörfőzés folyamatával. Ebéd előtt még Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus konferenciatermében egy rövid turizmus szakismertető előadást hallgathattak meg.

  Ebéd után a résztvevő csapatok bemutatták projektjüket, válaszoltak a zsűri kérdéseire, majd izgatottan várták az értékelést. Hosszú várakozás után megszületett a döntés, Basa Gréta és Kuti Valentina 10. T osztályos tanulókat érte az a megtiszteltetés, hogy Horváthné Tischler Noémi felkészítő tanárral együtt november közepén elutazhatnak Dubaiba a nemzetközi konferenciára, és ott előadhatják projektjüket angol nyelven. A többi csapat kutatómunkája elismeréseként oklevelet kapott, mely bizonyítja, hogy részt vettek ebben a nemzetközileg támogatott projektben. A jövőben portfóliójukat ékesítheti ez az oklevél.

  Horváthné Tischler Noémi

  GALÉRIA

  Irány Dubai ✈

  gttp- dubai_24.jpg
  gttp- dubai_21.jpg
  gttp- dubai_5.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


   Diákolimpia országos döntőjébe jutottunk

  Diákolimpia országos döntőjébe jutottunk

  A Sárvári Turisztikai Technikum fiú csapata április 25-én első helyen végzett a Vas vármegyei döntő V-VI. korcsoportjában.

  2024. ápr. 27.


  Berta Attila, testnevelő

  Felvételi jegyzék 2024. - nyolcadikosoknak

  Felvételi jegyzék 2024. - nyolcadikosoknak

  Elkészült iskolánk felvételi jegyzéke!

  2024. ápr. 26.


  Igazgatóság

  ERASMUS+ Sepsiszentgyörgy

  ERASMUS+ Sepsiszentgyörgy

  Sepsiszentgyörgy - ERASMUS+ 2024.

  2024. ápr. 21.


  Nagy Marietta/ Szalai Valéria


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

  9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

  Telefon: +3695320115

  E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

  OM azonosító: 203062/023

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


  2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum