SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. okt. 1.


Horváthné Tischler Noémi

  Irány Dubai ✈

  A GTTP (Global Travel and Tourism Partnership) által meghirdetett Research Award pályázaton három két fős csapat képviselte iskolánkat. Az idei évben kiírt téma a „Building a resilient workforce for a sustainable future” volt. A témához kapcsolódóan diákjaink kutatást végeztek, majd Győrben az országos döntőn prezentálták eredményeiket, ötleteiket a turizmus jövőjét illetően.

  Irány Dubai ✈

  Irány Dubai

  Gyurák Rozina és Kovács Kornélia „Endless Future, azaz Végtelen jövő címmel a Z generációt és a rezilienciát vizsgálta meg projektjében. Javaslatokat tettek a turizmus jövőjével kapcsolatosan. Basa Gréta és Kuti Valentina négy sárvári szállodában kutatta a turizmus munkaerőmegtartó erejét. Ők egy plakátot terveztek a szakma népszerűsítése érdekében. Csernák Laura és Sima Márkó a Z generáció munkaerőpiaci igényeit vizsgálta, ők egy mobil alkalmazást javasoltak diákmunka kereséshez. Az országos döntőn a Móri Táncsis Mihály Gimnázium csapata is részt vett. Ők a „More Mór, Nincs megállás” címmel mutatták be a móri szálláshelyek, vendéglátó egységek és borászatok fennmaradásának feltételeit és jövőjét.

  Az országos döntő egy egész napos program keretében került megrendezésre, a délelőtt folyamán a versenyzők és felkészítő tanáraik a győri Hotel Famulus Business-és Oktatószállodát látogathatták meg. A következő állomás az Apátúr Sörház főzdéje volt, ahol idegenvezetéssel megismerkedhettek a sörfőzés folyamatával. Ebéd előtt még Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus konferenciatermében egy rövid turizmus szakismertető előadást hallgathattak meg.

  Ebéd után a résztvevő csapatok bemutatták projektjüket, válaszoltak a zsűri kérdéseire, majd izgatottan várták az értékelést. Hosszú várakozás után megszületett a döntés, Basa Gréta és Kuti Valentina 10. T osztályos tanulókat érte az a megtiszteltetés, hogy Horváthné Tischler Noémi felkészítő tanárral együtt november közepén elutazhatnak Dubaiba a nemzetközi konferenciára, és ott előadhatják projektjüket angol nyelven. A többi csapat kutatómunkája elismeréseként oklevelet kapott, mely bizonyítja, hogy részt vettek ebben a nemzetközileg támogatott projektben. A jövőben portfóliójukat ékesítheti ez az oklevél.

  Horváthné Tischler Noémi

  GALÉRIA

  Irány Dubai ✈

  gttp- dubai_24.jpg
  gttp- dubai_21.jpg
  gttp- dubai_5.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Gólyanap

  Gólyanap

  GÓLYANAP👌 Október 13-án megtörtént a tömeges gólyalandolás! A gólyák bekuckóztak a suli fészkébe. 5 éven kerszetül nevelgetjük őket, hogy a szárnybontás után boldogan járhassák be az egész világot!

  2023. okt. 27.


  Takácsné Horváth Ágnes

  Kávézgattunk

  Kávézgattunk

  "A mondás szerint a kávé olyan, akár a szerelem: minél nagyobb odaadással készíted, annál finomabb."

  2023. okt. 19.


  Róka Zsolt

  Turisztikai Világnap

  Turisztikai Világnap

  A Turizmus Világnapi Koncferencia részeként ünnepi keretek közt emlékeztek meg arról, hogy 25 éves a turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés Sárváron.

  2023. okt. 4.


  Czupor Szilvia / Sárvári Média


  Partnereink

  • Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa
  • Erasmus+
  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

    9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

   • Telefon: +3695320115

    E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

    OM azonosító: 203062/023

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


   2023VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum