SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/023 | 9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

Intézmény logo

VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. okt. 4.


Czupor Szilvia / Sárvári Média

  Turisztikai Világnap

  A Turizmus Világnapi Koncferencia részeként ünnepi keretek közt emlékeztek meg arról, hogy 25 éves a turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés Sárváron.

  Turisztikai Világnap

  25 ÉVES A TUZRIZMUS - VENDÉGLÁTÁS ÁGAZATBAN A SZAKKÉPZÉS SÁRVÁRON!

  A Sárvári Turisztikai Technikum a turisztikai világnapon konferenciát tartott a diákok, oktatók és vendégelőadók közreműködésével az iskola dísztermében.

  A Turizmus Világnapi Koncferencia részeként ünnepi keretek közt emlékeztek meg arról, hogy 25 éves a turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés Sárváron.
  A Turizmus Világnapi Konferenciával az iskola fel szerette volna hívni a figyelmet a turizmus fontosságára, politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire. 2023-ban a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívására csatlakoztak az Európai Fenntarthatósági Hét eseményeihez, így a konferencia programját a fenntarthatóság jegyében, a különböző globális kihívásokra reagálva állították össze.
   

   

  Holpert Krisztina, a Sárvári Tourist & TDM Nonprofit Kft. referense tájékoztatta a diákokat és az érdeklődőket a sárvári turizmus helyzetéről, az egészségtudatos kikapcsolódás lehetőségeiről.
   
  Vigh Viktor, a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület elnöke bemutatta a nemzetközi Utazás és Turizmus Programot.
   
  Dr. Máhr Tivadar, Sárvár város alpolgármestere, a Pannon Egyetem oktatója Fenntartható Város, Fenntartható Turizmus címmel tartott előadást. Diákelőadók is színesítették a konferencia programját.
   
  A konferenciára a sárvári általános iskolák nyolcadik osztályos diákjait is meghívták, az előadások után süteménnyel kínálták őket, amelyeket a technikum tanulói készítettek.

   
  A 2023/24-es tanévben ünnepeli a Sárvári Turisztikai Technikum, hogy 25 éves a Turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés Sárváron. A jubileumi megemlékezést a konferencia keretében tartották meg. Hevér Mihályné igazgató rövid összefoglalást adott az elmúlt negyed évszázadról, majd Kondora István polgármesterrel együtt elismerő oklelet nyújtott át azoknak a dolgozóknak, akik a szakképzés indulását segítették.
  A turizmus-vendéglátás ágazatban a szakképzés létrehozásáért, kiváló szaktudással, elhivatottsággal végzett munkájáért oklevelet vehetett át Lőke István, Nagy Zoltán, Süle Miklós és Veres Benjamin.
   
  Sárvár Város Önkormányzata emléklapot adományozott a technikumnak a 25 éves évforduló alklamából.
   
  Czupor Szilvia

   
   
   

  GALÉRIA

  Turisztikai Világnap 2023

  turisztikai_vilagnap_50.jpg
  turisztikai_vilagnap.jpg
  turisztikai_vilagnap_1.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Szalagavató

  Szalagavató

  Az idei tanévben a Sárvári Turisztikai Technikum 12.T osztályos diákjai a szalagtűzést a hagyományoktól eltérően nem az iskolában, hanem különösen elegáns körülmények között, színvonalas műsorral és egy fergeteges partival ünnepelték a  Park Inn-Sarvar Hotel*****.-ben.

  2024. febr. 16.


  Némethyné Dobos Enikő

  Szakma Kiváló Tanulója Verseny

  Szakma Kiváló Tanulója Verseny

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny területi elődöntőjében iskolánk két tanulója, Auer Klaudia Erzsébet és Horváth Bence 87% illetve 81% eredményt ért el. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel a Vendéglátásszervező szakmai vizsga interaktív részéből jeles eredeménnyel mentességet szereztek.

  2024. febr. 12.


  Róka Zsolt

  DIÁKOLIMPIA - RÖPLABDA

  DIÁKOLIMPIA - RÖPLABDA

  A Magyar Diáksport Szövetség a teljes körű iskolai sport tehetséggondozás, a sporttevékenységek és sportágak népszerűsítése, valamint a tanulók egészséges életmódra nevelése céljával a 2023/2024. tanévben immáron 37. alkalommal hirdeti meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpiát.

  2024. febr. 11.


  Berta Attila, testnevelő


  Partnereink

  SZC logo

  Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


  VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum

  9600 Sárvár, Móricz Zsigmond utca 2.

  Telefon: +3695320115

  E-mail: technikum@sarvaritinodi.hu

  OM azonosító: 203062/023

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/000466


  2024VVSZC Sárvári Turisztikai Technikum